FAQ

Hoe plaats ik een bestelling? U belt of mailt met ons of maakt gebruik van de bestelmodule. Zie verder op onze site.

Hoe vaak leveren jullie kippen af? We streven ernaar om elke 4 tot 6 weken een nieuw koppel binnen te krijgen. We bestellen altijd ver vooruit zodat dit proces gegarandeerd is. U hoeft dus nooit echt lang te wachten.

Wat doe ik tegen luizen? U spuit met o.a. Finecto verkrijgbaar bij ons of in de dierenwinkel. Of u maakt zelf een middeltje van gelijke delen water / spiritus / groene zeep en mengt dit. In een oude plantenspuit spuit u vooral gaten, kieren, de zitstok (!) en naden etc. In de nacht zijn luizen vooral actief dus slecht te zien overdag.

Waarom adviseren wij volledig legmeel en geen korrel? Van kuiken af aan krijgen de dieren (opfok)meel dus hun hele spijsvertering is hieraan gewend. Bovendien doen ze met (goed) meel wat langer wat de afleiding alleen maar ten goede komt.

Waarom moeten de kippen op stok in de nacht? Dit bevordert een goede spijsvertering waardoor je de darmen ook gezond houdt. De zitstok is minimaal 40 cm van de grond af. Denk daarbij zeker aan ventilatie die bovenin het hok goed moet zijn. De kip zal altijd een plek zoeken waar zij het meest prettig zit en dat moet van de grond af zijn om verbroeing tegen te gaan.

Wat neem ik mee als ik de kippen kom halen? U heeft bij voorkeur een verhuisdoos / bananendoos / hondenbench / krat mee met voldoende ventilatie. Wij leveren niet af in compleet gesloten plastic boxen en jute zakken in verband met onvoldoende ventilatie.